Nieuws
Spektakel met muziek en slagwerk in Kanonnenvoer

Het Laagland presenteert de ontroerende en spannende voorstelling Kanonnenvoer. De première van dit muzikaal slagwerk met gardes, potten en pannen voor iedereen van 8 tot 108 vindt plaats op zaterdag 1 februari 2020 in Schouwburg de Domijnen. Daarna is de voorstelling nog tot eind mei in de Nederlandse en Belgische theaters te zien.

'(Neet) van hie' terug in Lindenheuvel

Vanwege de enorme belangstelling en vele positieve reacties is de theatervoorstelling (Neet) van hie op 11 en 12 januari 2020 nogmaals te zien in de bovenverdieping van OBS De Duizendpoot in de Geleense wijk Lindenheuvel.

Speelse mix van dans en theater bij Vreemde Eend

SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland presenteren samen de spetterende voorstelling Vreemde Eend. De première van deze speelse mix van dans en theater voor iedereen van 4 tot 104 vindt plaats op zaterdag 21 september in Schouwburg De Domijnen. Daarna is de voorstelling tot eind november in de Nederlandse theaters te zien.

WijkZone gestart in Lindenheuvel

VIA ZUID en Het Laagland zijn in augustus 2019 een nieuw sociaal-artistiek project gestart: WijkZone. Doel is om ‘de wijk’ tot een broed- en ontmoetingsplaats te maken waarbij nieuwe theatermakers de verbinding aangaan met wijkbewoners en hun leefomgeving. Door dit contact te verdiepen en er artistiek uiting aan te geven, wordt een kunstzinnig eindresultaat gecreëerd dat in geen andere wijk had kunnen ontstaan.

Studio Laagland zoekt talent

Het Laagland opent deze herfst de deuren van Studio Laagland voor makers en podiumtalenten die op onderzoek willen. Heb jij een theatraal plan dat schreeuwt om een eerste stap? Doe mee aan deze pitch! En wie weet krijg jij de mogelijkheid om onder de vleugels van Het Laagland, het professionele jeugdtheatergezelschap van Limburg, te sleutelen en te experimenteren.