Nieuws
Acteurs gezocht voor Theater Na De Dam

In het kader van Theater Na De Dam maakt Het Laagland op de avond van de Nationale Dodenherdenking een bijzondere locatietheatervoorstelling, waarvoor wij op zoek zijn naar ca. 6 jonge spelers. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, heb je toneel/theaterervaring en wil jij 5 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou!

Het Laagland schittert op festivals in Ierland en Zwitserland

Het internationale succes van Het Laagland zet zich voort in het Ierse Belfast. Op 12 en 13 maart speelt Het Laagland de voorstelling Expedition Peter Pan drie keer op het Belfast Children’s Festival ‘Young At Art’. Het festival is één van de grootste jeugdfestivals van Ierland en het Verenigd Koninkrijk en trekt meer dan 31.000 bezoekers. De festivalorganisatie kondigt Expedition Peter Pan aan als de “high-energy, quirky final show of the festival: a wild adventure of imagination, hilarious surprises, and rediscovery of the child in all of us.” Daarna schakelt de cast over naar het Duits en reist ze af naar Zürich op 13 en 14 juni voor vier voorstellingen op het festival ‘Blickfelder’. Expedition Peter Pan is gemaakt door artistiek directeur en regisseur Inèz Derksen, in coproductie met Junges Ensemble Stuttgart (DE).

Terugblik op WinterZone

De theaterroute WinterZone die eind december te beleven was in Sittard bleek een doorslaand succes. Nog voordat de eerste route op 27 december van start ging waren alle voorstellingen/theaterroutes uitverkocht. Een enkeling wist bij de kassa nog een kaartje te verkrijgen als er tickets over waren, maar dit was een zeldzaam gegeven.

Gezocht: Stagiair(e) hbo Productie-assistent

Zin in een mooie uitdaging op je vakgebied? Ben je gek op theater en evenementen? Werk je graag in een tof team, waarbij je begeleid wordt door een ervaren professional? Dan zoekt Het Laagland jou!

Gewoon Held gaat aan de haal met prestatiemaatschappij

Op vrijdag 7 december gaat de nieuwe familievoorstelling Gewoon Held van theatergezelschap Het Laagland in première, in regie van Lennart Monaster. De voorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar gaat over vier superhelden die er helemaal klaar mee zijn. Weg met die hoge prestatielat. Ze willen alleen nog maar gewoon zijn. Een uitdagende missie met veel bravoure en verlegenheid.