Nieuws
Maart = lekker Laaglandse familiemaand

In de maand maart pakt Het Laagland weer lekker uit op de thuisbasis in Sittard. Terwijl De Kleine Cowboy door Nederland en België toert, komt JORIS & DE DRAKENTEMMERS op vrijdag 9 maart voor de allerlaatste voorstelling in Limburg terug naar Sittard. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je op 18 maart terecht voor een relaxte workshopmiddag bij het gratis Lekker Laaglands.

Saaiste schoolreis in De Limburger

Acteurs Kiki van Aubel & Bart Bijnens vertellen in De Limburger over spelen op de middelbare school; op dit moment spelen zij in 'De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum' - een verhitte roadtrip door onzekerheid en vertrouwen.

Saaiste schoolreis verovert Limburg

Het Laagland en Toneelgroep Maastricht nemen middelbare scholieren mee op een verhitte roadtrip over onzekerheid en vertrouwen

Bekende musicalactrice in gesprek met deelnemers theaterweekend

De Theaterontmoeting is opgezet door Het Laagland voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. De jongeren verblijven gedurende het weekend in Schouwburg de Domijnen in Sittard, waar zij een zelfgekozen masterclass kunnen volgen van een professioneel theatermaker. In het weekend is een overnachting inbegrepen en veel extra’s, waaronder een Q&A met een bekende Nederlandse acteur of actrice.

De Kleine Cowboy succesvol in première

Op 30 september en 1 oktober 2017 beleefde de nieuwe Laaglandvoorstelling ‘De Kleine Cowboy’ haar feestelijke premièreweekend in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. De voorpremière en première bestonden uit twee dagen vol intrigerende momenten dankzij het beeldende theaterspel van de acteurs en de geluidseffecten, die zij met een innovatieve geluidsmachine ter plekke live op het podium maakten. We zagen het jeugdige én oudere publiek verschuiven naar het puntje van hun stoel.