Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan.
De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Komen ze daar wel en hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … Daar gaan ze! Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.
VOLKSKRANT:
2021: EEN RUIMTEREIS IS EEN AANSTEKELIJKE VOORSTELLING OVER DE NACHT VOOR IEDEREEN OUDER DAN 4 JAAR ★★★★
Het mooie aan deze voorstelling van schrijver Sanne Schuhmacher en regisseur Lennart Monaster is dat ze werkt op verschillende niveaus. Voor de allerkleinsten is er herkenbare slapstick in en om het kinderbed…..Voor de wat oudere broers of zussen is er het verhaal.
> Lees hier de hele recensie
THEATERKRANT:
EEN SPANNENDE REIS NAAR HET NIETS
‘Jullie zijn te laat’, vertellen Joris Erwich en Kyra Bououargane de kinderen in de zaal. ‘Net hebben we nog gespeeld, nu komt het stomste deel van de dag: de nacht, er is hier niets meer.’ Het is de start van het komische en voor kinderen en hun ouders zeer herkenbare2021: Een ruimtereis….Vooral de ouders in de zaal gniffelen ondertussen bij de vele muzikale knipogen die in voorstelling zijn verwerkt, variërend van ‘Intergalactic’ van de Beastie Boys tot Strauss’ Also sprach Zarathustra, gebruikt door Stanley Kubrick in de film waaraan de voorstelling de titel ontleent.
> Lees hier de hele recensie